Help! Ik ben een bedrijf gestart!!

En dan is daar ineens de dag dat je besluit: ik ga het gewoon doen! Ik gooi mijn website ‘live’ en plaats een bericht op LinkedIn. Iedereen mag weten dat Geels Office Support van start is gegaan!!

Maar zo gemakkelijk was het eigenlijk niet. Ik had toch zeker wel de spreekwoordelijke schop onder de kont nodig. Gewoon iemand die zegt: “en nu ga je het gewoon doen!”. Want als het allemaal alleen maar bij mezelf had gelegen was Geels Office Support nog steeds de wereld niet in. En was ik nog steeds aan het wikken en aan het wegen wat ik nu als eerste zou moeten doen. Website voor 100% gereed maken of toch maar een bericht op LinkedIn de wereld in? Of moet ik toch eerst zorgen dat ik klanten heb? Maar als ik al klanten heb, dan moet ik toch ook wel iets van een logo hebben, anders staat de communicatie zo raar. En als ik met klanten wil communiceren, zo dat handig zijn als dat via een zakelijk e-mailadres zou kunnen, maar om dat te hebben moet ik weer wel een website hebben? Etc. etc.

Het zijn allemaal vragen die iedere beginnende ondernemer zal hebben. Daar ga ik in ieder geval wel van uit. En dan is daar nog het woord ‘ondernemer’. Ook alweer zo’n eng woord. Als je, zoals ik, al jarenlang in loondienst bent, is het zijn van ondernemer best raar. Je mag het dan ineens allemaal zelf bepalen. Die vrijheid waar je naar op zoek bent (werken waar en wanneer je maar wilt) vergt toch een andere kijk op de zaken. Je moet anders gaan denken.

Om inzichten te krijgen ben ik een aantal webinars gaan volgen en volg ik op Instagram dames (tja, het zijn meestal dames die VA zijn) die dus al een onderneming hebben. Ze stralen in ieder geval stuk voor stuk heel veel zekerheid uit. Alsof alles allemaal op rolletjes loopt. Dat zal ongetwijfeld niet zo zijn en ik ben dan eigenlijk ook wel benieuwd naar de struggels die als die dames doorlopen hebben. Want die moeten er zeker zijn. Niemand begint een bedrijf zonder tegenslagen. Dingen die niet lukken. Want het lijkt op al die filmpjes en berichten op social media alsof de dames altijd blij en happy zijn en opdrachten genoeg hebben. Je ziet geen berichten of filmpjes van dames die het allemaal even niet meer zo goed weten. Dat ze een dag hebben gehad vol zeuren de opdrachtgevers met klussen die op het eerste gezicht wel leuk leken, maar toch wel tegenvielen. Dat ze een dag gehad hebben waarbij de kinderen continu aandacht vroegen en ze eigenlijk bijna niet aan werken toekwamen. Ik zie geen foto’s van rood doorlopen ogen omdat ze net een (heerlijke) huilbui hebben gehad omdat ze het allemaal niet meer wisten. Ik heb hem vanochtend ook gehad – en wij vrouwen huilen nu eenmaal snel – dus waarom zij niet?

Dus eigenlijk ben ik ook wel op zoek naar de niet zo positieve verhalen van het ondernemer zijn. Ik heb de vraag eens gesteld tijdens een van de webinars die ik volgde en kreeg als antwoord dat een opdracht wel eens niet door kon gaan. En dat is natuurlijk niet zo leuk. Nee, dat klopt. Maar ik ben op zoek naar de verhalen over de wanhoop die de startende ondernemers hebben gevoeld en nog meer naar wat ze daarna hebben gedaan (je snapt al: ik hou van drama).

Dus: nadat ik vanochtend mijn tranen heb gedroogd, heb ik dit blog geschreven. En ga ik gewoon stug verder met enge dingen doen (want het is echt heel eng om op het knopje “publiceren van website” te drukken en vervolgens een bericht op LinkedIn te plaatsen). Dus nu de volgende stap: het verwerven van mooie opdrachten van klanten!

Geels Office Support bestaat! Zegt het voort!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *