kiezen-tekstcontrole

Kies en wordt gekozen

Durf jij te kiezen?
Het is inmiddels een jaar geleden dat ik bij de Kamer van Koophandel naar binnen stapte om mijn bedrijf in te gaan schrijven bij het Handelsregister. Van tevoren heb je al bedacht wat voor soort bedrijf je graag wilt gaan opzetten. In mijn geval wilde ik graag als virtueel assistent gaan werken. Secretaresse op afstand.

Was in loondienst dan niet leuk?

Ik was op dat moment nog in loondienst en ik had het er niet naar mijn zin. Niet zo zeer om de collega’s want die waren heel aardig en leuk. Maar ik zat er gewoon niet op mijn plaats. Ik werd er niet gelukkig van op het secretariaat van een afdeling te werken waar ik zo’n twintig man moest ‘bedienen’. Samen met twee andere secretaresses ‘graaien’ in één inbox waar alle opdrachten in gedropt werden. De verleiding is dan groot om alleen de leuke klussen op te pakken en de minder leuke aan iemand anders over te laten. Ik werd er bijvoorbeeld niet gelukkig van als ik een bijeenkomst met tien heel druk bezette managers moest organiseren. En dan graag nog deze week.

Daarom wilde ik voor mezelf gaan beginnen en, zo was mijn plan, op afstand ondernemers een-op-een ondersteunen op secretarieel gebied. Maar hoe langer ik me daarop focuste, hoe meer ik het idee had dat ook hier niet echt mijn passie lag.

Welke diensten ga je aanbieden?

In mijn tijd op de diverse advocatenkantoren vond ik het enorm leuk om de teksten na te kijken die met name de beginnende advocaten hadden geschreven. Ik vond het leuk om ze op bepaalde dingen te wijzen. Zoals zinnen die niet liepen. Of dat ze waren begonnen in het enkelvoud en op enig moment in het meervoud gingen schrijven. Mijn feedback werd altijd enorm gewaardeerd en dat gaf mij uiteraard een blij gevoel.

Ik heb de zin wel eens gehoord ‘kies en word gekozen’. Dat vond ik een mooie, een ware, maar ook een hele enge zin. Want ja, ergens voor kiezen betekent vaak ook dat je iets anders moet afstoten. En wil ik dat wel?

Het zaadje dat op tijdens mijn werk op de advocatenkantoren was geplant, groeide langzaam uit tot een idee om me met name op tekstcontrole te gaan richten.

Ik kan me enorm storen aan taal- en/of typfouten (ja, ja, ik ben zo’n engerd). En ik krijg er energie van om fouten uit teksten te halen. En daar ging het mij om. Daarom ben ik mijn eigen bedrijf gestart: energie krijgen van mijn werk.

Nieuwe website, nieuw aanbod

En daarom heb ik tijdens het bouwen van mijn nieuwe website ook mijn aanbod aangepast. Ik wil me met name richten op tekstcontrole. Want met een goede, foutloze tekst kun jij veel indruk maken. Staat er een fout in je sollicitatiebrief? Je staat eigenlijk al met 1-0 achter. Heb jij inhoudelijk een waanzinnige blog geschreven, maar staan er fouten tekst? Dat komt je geloofwaardigheid van je tips niet ten goede.

En ja, uiteraard zijn er mensen die daar overheen lezen. Hen interesseert het niet of er een taal- of typfoutje in staat. Het gaat hen om de boodschap. Maar ik weet zeker dat er ook mensen zijn die het een enorme afknapper vinden. En misschien is dat nu wel net je nieuwe werkgever of je nieuwe klant. Het kan zo maar.

Dus neem het zekere voor het onzekere en laat je teksten door mij controleren. Maak jij een waanzinnige indruk.

Ik heb gekozen: alle taal- en typfouten de wereld uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *