Waarom ben ik mijn bedrijf begonnen?

Ik was 19 toen ik aan mijn eerste baan in loondienst begon. Nu ben ik 44 dus reken het aantal jaren maar uit. Ik ben dus eigenlijk na het behalen van mijn havo-diploma gaan werken.

Heb je dan helemaal geen opleiding gedaan?

Ik heb voor de vorm nog wel een eenjarige opleiding tot directiesecretaresse gedaan. Deze heb ik helaas niet gehaald. Ik ben gezakt op steno (ja, ja, zo oud ben ik dus) en recht. Maar ik besloot het met mijn certificaten te doen, want steno gebruikte niemand meer en ik ging toch nooit op een advocatenkantoor of zo werken, dus recht had ik al helemaal niet nodig.

Eigenlijk ben ik al die jaren gewoon van de ene baan in de andere gerold. Begonnen als telefoniste bij een diëtistepraktijk en later via de receptie van een bouwbedrijf uiteindelijk op de administratie en inkoopafdeling beland. Bij het bouwbedrijf had ik het erg naar mijn zin. Ik was jong en werkte met een leuke club mensen. Ik heb zelfs nog even op het Shellterrein in Pernis gewerkt. In een bouwkeet tussen de raffinaderijen. Superleuk!

Nieuwe baan

Toen ik rond mijn 22e op mezelf ging wonen in Rotterdam vond ik dat het wel tijd was voor wat anders. Ik had best wat reistijd naar mijn werk bij het bouwbedrijf en wilde kijken of ik in de stad Rotterdam aan werk kon komen. Ik had via het uitzendbureau op een advertentie gereageerd en kreeg al snel een antwoord. Voor de functie waar ik op had gereageerd kwam ik niet in aanmerking maar ze hadden nog wel een andere leuke vacature voor me. En, karma of niet, de vacature was voor een baan als secretaresse op een advocatenkantoor….

Toch een advocatenkantoor

Dit kantoor werd gerund door drie advocaten die kort daarvoor hun eigen kantoor waren begonnen. Er was één andere secretaresse, maar het werk stapelde zich inmiddels dusdanig op dat er nog een secretaresse nodig was. En zo kwam ik toch nog in de juridische wereld terecht. En wat vond ik het leuk! Het was hard werken en ik maakte best lange dagen, maar het idee om met een klein clubje dit kantoor draaiende te houden vond ik geweldig.

En zo heb ik jarenlang als juridisch secretaresse gewerkt voor diverse advocatenkantoren. Ik heb bij grote kantoren gewerkt, maar ook voor een zogenoemde eenpitter. En langzaam werd mij duidelijk dat ik het allemaal wel een beetje gezien had. Ik heb mijn heil nog gezocht bij een medisch adviesbureau en zelfs op de juridische afdeling van een universiteit, maar nergens vond ik het wij-gevoeld die ik tijdens mijn baan bij het advocatenkantoor in Rotterdam ervaarde.

Een eigen bedrijf

Ik werd steeds ongelukkiger in mijn werk. Ik was al flink aan het banenhoppen geweest. En dat staat ook niet erg sterk op je cv. Ik kon gewoon die leuke baan die aan al mijn eisen voldeed maar niet vinden.
Tijdens mijn laatste baan bij de universiteit is langzaam het idee gegroeid om die leuke baan dan maar zelf te gaan creëren. In april 2019 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en was Geels Office Support een feit.

Combineren is moeilijk

Het bleek echter dat ik de combinatie tussen een baan in loondienst, mijn eigen bedrijf èn een gezin erg lastig vond. Daarom ben ik vanaf februari 2020 volledig ondernemer. Ik heb gewoon de sprong gewaagd. En weet je wat? Ik rolde direct door in een eerste opdracht. Hoe fijn is dat.

Wat wil ik met mijn bedrijf?

Nu zou je kunnen zeggen: leuk hoor dit hele verhaal. Maar ik heb nog geen antwoord op de vraag in de titel: waarom ben je nu je bedrijf gestart?

Simpel gezegd: ik kon niet die nieuwe baan vinden die aan al mijn eisen voldeed. In de buurt van mijn woonplaats werken. Tijd voor mijn kinderen als ze na een schooldag thuis komen. Energie halen uit mijn werk.

Daarom wil ik ondernemers helpen die veel tijd kwijt zijn aan taken die ze niet aan hun klant kunnen declareren. Deze kan ik voor ze overnemen. Ik kom namelijk beter tot mijn recht als ik een-op-een met iemand samenwerk. Ik kan dan echt van waarde zijn voor deze ondernemer. Dat geeft mij zo’n goed gevoel en de ondernemer is ook blij omdat hij al die vervelende taken niet hoeft te doen. Een regelrechte win-win-situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *